Fourth eLaw Alumni Meeting: 14th of June

The next meeting of the eLaw Alumni Vereniging is planned on Wednesday the 14th of June at 17:30h.
We will open the meeting at 17:30 with drinks and bites. The official part starts at 18:00.

Location: Gebouw Nieuwe Energie, 3e Binnenvestgracht 23, 2312 NR Leiden (www.nieuweenergieleiden.nl)

Besides food, drinks and networking, there are two short presentations from:

I. Jan Jaap Oerlemans, who will speak about his dissertation entitled “Investigating Cybercrime”;

Mr. dr. Jan-Jaap Oerlemans heeft zijn bachelor rechten afgerond aan de Universiteit Leiden en de masters strafrecht en informatierecht gedaan bij de Universiteit van Amsterdam. Bij eLaw is hij van 2008-2010 student-assistent geweest van Franke en sinds 2010 geeft hij gastcolleges over cybercrime en jurisdictie bij verschillende keuzevakken. Op 10 januari 2017 is hij gepromoveerd op zijn proefschrift ‘Investigating Cybercrime’ bij de Universiteit Leiden. Hij zal tijdens de alumni-avond over de resultaten van zijn proefschrift vertellen.

and

II. Lourens la Roi, who will speak on how E-law influences his career today;

Mr. L.H. la Roi (Lourens) studeerde in 2001 af bij toentertijd Recht & Informatica (nu eLaw@Leiden). Sindsdien heeft hij bij verschillende overheidsinstanties gewerkt, steevast op het snijvlak tussen recht en ICT. Bij de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit hield hij zich bezig met het toezicht op het verbod van spam en spyware en met de specifieke regels uit de Telecommunicatiewet voor het verwerken van persoonsgegevens (denk aan de regels voor telefoongidsen en regels voor nummeridentificatie). Bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken hield hij zich bezig met de Wet op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten en het telecommunicatiegeheim. Inmiddels werkt hij al weer een paar jaar bij de Kansspelautoriteit, waar hij als senior handhavingsjurist adviseert bij het toezicht op en de handhaving van het verbod op online kansspelaanbod. Daarnaast is hij Functionaris voor de Gegevensbescherming bij de Kansspelautoriteit.
(Liefhebbers van klassieke muziek kunnen Lourens op woensdag 12 april 2017 13-13.30 horen spelen bij de inloopconcerten in het Groot Auditorium van het Academiegebouw in Leiden.)

Please register HERE to take part.

Note that this invitation is open to all members of the association and everybody who is and was working and/or studying with eLaw.

Leave a Comment