Actualiteitencollege Sleepwetreferendum en eL@w Alumni Borrel

Dear all, since this will be a uniquely Dutch topic the following is in Dutch:

Op vrijdag 16 maart organiseren de eLaw-alumnivereniging en het centrum eLaw van de Universiteit Leiden een actualiteitencollege vanwege het zogenoemde ‘Sleepwetreferendum’.
Dit college helpt om door de bomen het bos te zien over betreffende wet, de nieuwe Wiv 2017 (Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017). He actualiteitencollege is voor een ieder toegankelijk.

Datum en tijd: 17.00 uur (klokke) tot 18.45 uur.
Locatie: Kamerlingh Onnes Gebouw, Steenschuur 25, 2311 ES Leiden.
Zaal: Lorentzzaal, A1.44.

Programma:
1. Jan-Jaap Oerlemans – Algemene inleiding Wiv 2017: een technologisch gedreven wet (15 min) Jan-Jaap Oerlemans is als onderzoeker verbonden aan eLaw, het Centrum voor Recht en Technologie van de Universiteit Leiden.

2. Ronald Prins – De Wiv 2017 vanuit technisch perspectief 2017 (10 min) Ronald Prins is oud-directeur en oprichter van Fox-IT. Hij is lid van de nieuwe Toetsingscommissie Inzet Bevoegdheden van de nieuwe Wiv 2017, daartoe voorgedragen door de Tweede Kamer.

3. Gerrit-Jan Zwenne – Recht op privacy en de Wiv 2017 (10 min) Gerrit-Jan Zwenne is hoogleraar recht en de informatiemaatschappij bij eLaw, het Centrum voor Recht en Technologie van de Universiteit Leiden. Daarnaast hij advocaat bij Brinkhof N.V. te Amsterdam.

4. Ton Siedsma – het belang van digitale grondrechten en de Wiv 2017 (10 min) Ton Siedsma is onderzoeker bij Bits of Freedom. Hij zet zich in voor een betere controle op overheidshandelen en wil zorgen dat er geen inbreuk wordt gemaakt op onze digitale grondrechten, tenzij daar hele goede redenen voor zijn.

5. Vraag & Antwoord en Paneldiscussie o.l.v. Bart Schermer tot uiterlijk 18.45 uur Bart Schermer is als universitair hoofddocent verbonden aan eLaw, het Centrum voor Recht en Technologie van de Universiteit Leiden en partner bij Considerati.

Voor de sprekers en de aanwezige elaw-alumni is er na afloop van het college in de “Huiskamer” van Café de Keyzer (’t Keizertje, Kaiserstraat 2-4, 2311 GR Leiden) gelegenheid om nog na te praten onder het genot van drank en een macaronimaaltijd (ook vegetarisch).
Voor deelname aan de maaltijd in het Keizertje moet je je wel, en graag zo spoedig mogelijk, aanmelden via: DEZE PAGINA (Klik Hier!).

Leave a Comment