8th Elaw Alumni meeting

It is with pleasure that we remind you of the next meeting of the elaw alumni on March 14. Please RSVP if you plan to attend.

We will meet on Thursday March 14 at café ‘t Keizertje, Kaiserstraat Leiden. The meeting will start at the usual time of 1800h with drinks. Wil’s very own pasta (in veggie and non-veggie variant) will make yet another appearance.

Register HERE.

For our entertainment two speakers are on the agenda starting around 1830h: Jaap van den Herik and Cecile Davis.

Jaap van den Herik:

Jaap van den Herik is sinds 1988 werkzaam bij eLaw.

Jaap vertelt het liefst over zijn promovendae/di. Het zijn de mensen die de toekomst van de wetenschap mede gaan bepalen. Dat geldt ook in de rechtsgeleerdheid. Met name gaat het bij hem om mensen die zich bezighouden met het integreren van Artificial Intelligence, Data Science en Machine Learning in de rechtsgeleerdheid.

Het spoor dat Jaap bij eLaw uitgezet heeft is: Kunnen computers Rechtspreken? (Inaugurele rede 1991).

Op dit moment is hij bezig een executive master op te zetten over GLDS (Governance, Law and Data Science) bij de FGGA in samenwerking met eLaw. In Januari 2019 heeft hij met drie promovendi (eerste auteur) en collega Jan Scholtes (eerste auteur) vier artikelen gesubmit voor het Mordenate Lustrum congres van 17 mei 2019 over de nieuwste ontwikkelingen betreffende Een pleidooi voor de Robotrechter (met Henriette Nakad), The role of CODR in future smart contracts (met Daniel Dimov en Frederico Ast), Big Data Analytics for Legal Fact Finding (met Jan Scholtes) en Privacy and Real-Time Bidding, In hoeverre kunnen we de privacy-component meten? (met Rob van Eijk).

In de lezing zal de essentie van elk van deze vier ontwikkelingen verteld worden en voorts zal een overzicht gegeven worden van de vorderingen van de Executive Master.

Cecile Davis:

Cecile Davis is senior agile quality coach bij Sogeti.

Van 1991-1997 heeft ze het secretariaat van (toen nog) Recht&Informatica bemand. Daarna heeft ze eerst als programmeur en later als tester van 1998-2006 voor Human Inference gewerkt, waarna ze bij Sogeti terechtkwam. Daar is ze vanuit de testersrol doorgegroeid naar testconsultancy en vervult ze verschillende rollen waarin bijna altijd een testcomponent en een procesverbeteringscomponent in zit.

In haar presentatie zal ze iets vertellen over haar werk als agile quality coach en enkele ervaringen die ze bij Recht&Informatica heeft opgedaan.

We look forwards to your presence!

Leave a Comment